Közigazgatási ügyek

Közigazgatási eljárásról közérthetően: az ezen eljárások célja valamilyen hatósági engedély, hozzájárulás kiadása, vagy valami megtiltása. Ilyen eljárást indíthat egy személy, az ügyfél vagy maga a közigazgatási szerv is.

Az elsőfokú döntés általában fellebbezhető, ekkor kerül sor a másodfokú eljárás lebonyolítására.

Ezután következhet a bírósági felülvizsgálat, az un. közigazgatási per vagy a nemperes eljárás, amennyiben az adott szerv nem a törvényeknek, és egyéb hatályos előírásoknak megfelelően hozta meg döntését. Ehhez is érdemes kérnünk ügyvédi segítséget, hogy megismerhessük az ide vonatkozó rendeleteket, jogszabályokat, törvényeket, érdemben fel tudjunk lépni az ügyben.

A rendszer gyakran átalakul, többnyire más nevet kapnak az egyes hivatalok, némelyeknek változott a hatásköre, kibővült, vagy csökkent éppen.

E rendszerről és a vonatkozó eljárásokról bátran kérjen tanácsot ügyvédtől! A tudás és gyakorlat ezen a téren is elengedhetetlen.

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett Dr. Tiba Zsolt ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak
Copyright © 2017. Minden jog fenntartva.